Welkom bij

Sportspecifieke Training

Sportspecifieke Training

Sportspecifieke training zorgt voor betere prestaties en een sterker lichaam;

Met een aangeboren talent en een (zeer) goede genetische aanleg kun je als sporter ver komen in de sport die jij beoefend maar met sportspecifieke training kun je het lichaam, en talent, verder ontwikkelen. Je kunt doelstellingen als meer explosiviteit, kracht, snelheid en wendbaarheid realiseren en deze zorgen voor nog betere prestaties en voor een vermindering van klachten en blessures! 
Sportspecifieke training is hierdoor niet meer weg te denken uit het trainingsschema van een serieuze (top)sporter. Een belangrijk punt is wel dat de sportspecifieke training nooit de sport negatief mag beïnvloeden. Sportspecifieke trainingen zijn bedoeld ter ondersteuning en zullen, mits deze goed toegepast wordt, de sporter onder andere sterker, explosiever en krachtiger maken. Daarnaast heeft sportspecifieke training ook een positief effect op het voorkomen van blessures en een versneld herstel hiervan. 

Meer kracht, explosiviteit, snelheid en wendbaarheid!

Sportspecifieke training krijgt helaas nog te weinig aandacht waardoor deze vorm van training nog niet veel en/of te weinig wordt toegepast in de sportwereld. Op topniveau vormt de sportspecifieke training 'meestal' wel een vast onderdeel van het programma en bij veel nationale selecties en teams wordt er een specialist ingehuurd om de (kracht)training te vertalen naar een sportspecifiek trainingsschema, maar bij de vele (top)amateurclubs en verenigingen wordt deze kennis echter bij lange na niet wijd verspreid, terwijl zij er ook direct baat bij zullen hebben. Sportspecifieke training is dus voor topsporters 'meestal' goed geregeld maar de sporters die nog niet de status van topsporter hebben kunnen vaak nergens terecht, evenals de talenten en jeugdspelers die nog niet ontdekt en/of gescout zijn kunnen nergens terecht voor goede sportspecifieke training.
 
Sportspecifieke training wordt steeds meer toegepast!

Het is immers ook wetenschappelijk bewezen dat sportspecifieke training de prestaties beduidend zal verbeteren maar nog steeds denken heel veel sporters en trainers dat er geen verbetering in prestatie mogelijk is. Hierdoor wordt "het natuurlijke talent" van een sporter teveel onder druk gezet terwijl verbetering in kracht, explosiviteit, snelheid en wendbaarheid zeker haalbaar zijn!

Sportspecifieke training is effectief voor zeer veel verschillende soorten van sport; denk hierbij aan schaatsen, roeien, motorcross, voetbal, tennis, judo, volleybal, handbal, diverse vechtsporten, atletiek, rugby, squash, hockey, ijshockey, basketbal, american footbal en boksen. 
Op eigen initiatief naar de sportschool is niet de juiste start van sportspecifiek training omdat de kennis ontbreekt over deze vorm van training en zomaar wat oefeningen doen in de sportschool zal niet helpen om je prestaties te verbeteren. Sportspecifieke training mag ook nooit de prestaties negatief beïnvloeden, er moet daarom een goede periodisering worden gemaakt zodat je op de juiste momenten kunt pieken in het seizoen. Alle sporters hebben veel baat bij de juiste sportspecifieke training; er is veel talent verloren gegaan omdat er geen goede begeleiding was waardoor ze ook niet de juiste trainingen hebben gekregen die ze op dat moment nodig hadden met als gevolg dat ze uiteindelijk geen topsporter zijn geworden! Vaak word bij het horen van sportspecifieke training meteen gedacht aan krachttraining maar sportspecifieke training bestaat zeker niet alleen uit krachttraining; dit is slechts een onderdeel van een compleet sportspecifiek programma. Elke speler kan op een individuele manier werken aan persoonlijke doelstellingen maar dit word ook veelal niet gedaan, er word veel in teamverband gedaan zonder te kijken naar individuele doelstellingen. 

Betere prestaties maar ook als blessurepreventie.

Door het vergroten van de flexibiliteit van het lichaam kun je beter bewegen en tevens word de kans op een blessure veel kleiner. Het lichaam heeft niet de flexibiliteit van een turner nodig om voor meer explosiviteit, kracht en snelheid te trainen maar je moet wel de gewrichten in een normale bewegingsuitslag (range of motion) kunnen bewegen. Hierdoor zorg je voor voldoende stabiliteit, controle en efficiency van het lichaam en als de gewrichten beschikken over een goede en grote range of motion dan kun je veel beter bewegen. Hierdoor is het risico op vervelende (chronische) blessures veel kleiner en zijn de bewegingen van de armen en benen veel krachtiger.

Voordelen:

 • Startsnelheid verbeteren
 • Sneller rennen
 • Efficiënter bewegen
 • Uithoudingsvermogen vergroten
 • Wendbaarheid verbeteren
 • Zo snel mogelijk van richting veranderen
 • Rompspieren voor meer explosiviteit
 • Maximale kracht vergroten
 • Reactievermogen vergroten
 • Hoger en/of verder springen
 • Blessure preventie

Personal training

Heb je gebrek aan motivatie? Heb je ondersteuning nodig?

Topsport begeleiding

Bootcamp

Trainen met een gezellige groep onder persoonlijke aandacht!

(Extra) Online Coaching

Voedings advies

Voor jou op maat!

Voedings- schema op maat

Neem Contact op met:

Sameds Personal training